MISJON & ARV

VÅR MISJON I AVEDA ER Å TA VARE PÅ VERDEN VI BOR I,
FRA PRODUKTENE VI LAGER TIL MÅTEN VI GIR TILBAKE TIL SAMFUNNET.
HOS AVEDA STREBER VI ETTER Å SETTE EKSEMPEL FOR MILJØLEDELSE OG ANSVAR,
IKKE BARE I SKJØNNHETSVERDEN MEN I HELE VERDEN.

 

HORST RECHELBACHER, GRUNNLEGGER

 

VÅR GRUNNLEGGER

 

Arven fra Horst Rechelbacher strekker seg langt utover skapelsen av Aveda. En pioner innen holistisk skjønnhet, og en foregangsperson innen miljøansvar. Horst sitt formål og lidenskap har tatt en ledende rolle i en større global bevegelse om å oppnå balanse og harmoni, både individuelt og kollektivt.

 

Født i Østerrike i 1941. Med en mor som jobbet med plantelegemidler og en skomakerfar, begynte Horst å jobbe i salongen i gata i en alder av 14 år. "Jeg var ikke en god student i det hele tatt, men jeg var veldig ivrig etter å være noe annerledes," sa han. Horst var et naturtalent, og som 17 åring jobbet han som stylist på en prestisjetung salong i Roma, som hadde internasjonale kjendiser. I den unge alder av 20 hadde han vunnet det Europeiske frisør Mesterskapet, som han brukte som et springbrett for å reise rundt i Europa og USA. "Hva er et kall? Det er nesten som en brann inne i meg, og det holder meg i live, "sa han.

 

KJÆRLIGHET ER ALT DU TRENGER

Et inblikk i livet og arven fra vår grunnlegger, Horst Rechelbacher, som viste oss kraften ved å leve fra et kjærlighets-ståsted for å gjøre verden til et vakrere sted.

 


EN LIVSLANG STUDENT MED EN VEDVARENDE VISJON

En hårstylist i verdensklasse, Horst endte opp i Minneapolis, Minnesota ved et uhell. Bokstavelig talt. Mens han var på en stylingkonkurranse i 1963, ble bilen hans truffet av en fyllekjører. Han bestemte seg for å bosette seg i Minneapolis, som europeisk frisør, og åpnet sin egen salong, Horst & Friends. Han åpnet flere og flere og ble en vellykket salonggründer i tjueårene. På slutten av sekstitallet ble Horst utbrent fra overarbeid og kom seg igjen takket være urte-preparater utarbeidet av sin mor, sammen med meditasjon og yoga. Etter et lengre opphold i India i 1970 tok Horst med seg den Ayurvediske filosofien og integrete denne i sin livsstil og sin forretningsmodell for salongen. Han adopterte en holistisk tenkning, troen på at individuell skjønnhet er direkte knyttet til skjønnheten i verden rundt oss. Han hadde ideer som revolusjonerte skjønnhetsindustrien. "Vi er jorden," sa han. "Vi er jord. Vi er vann. Vi er alt. Så lev økologisk hvis du kan. Så bli en bonde. Dyrk i ditt eget hus. Dyrk peppermynte og lag din egen te. Feire livet. "
 

FRA DEN GAMLE LÆREN OM AYURVEDA KOMMER AVEDAS RITUALER

I India fikk han også inspirasjon til å starte Aveda. Horst fikk større forståelse for kraften velvære har for å fremme balanse i sinn, kropp og ånd en forutsetning for å oppnå skjønnhet. Han møtte Shiv Nath Tandon i Sadhana Mandir ashramen i Rishikesh, India. Sammen med Shiv og de Ajurvediske legene, Vinod og Kusum Upadhyay utviklet han sin første Clove Shampoo på kjøkkenet i Minneapolis. Alle har fortsatt å jobbe med Aveda siden tidlig på 1970-tallet. Fra dette samarbeidet, ble Aveda født i 1978 med visjonen om å gi frisører og huterapauter botaniske produkter som er bedre for dem, deres gjester, jorden og lokalsamfunn. Horst sitt fremsyn er et testamente til hvor langt foran sin tid han var, og selv om han ikke lenger er hos oss, lever hans arv på utallige måter. Fra signaturritualet hans; en nakke- og skuldermassasje som Aveda salonger er kjent for, til et sterkt miljøfokus som berømmer bedrifters samfunnsansvar. Viktigst av alt, Horst lærte oss at: "Hver dag presenterer hver og en av oss muligheten til å skape positive effekter. Selv de enkleste, tilsynelatende ubetydelige valgene vi gjør i våre daglige liv. Hva du skal spise, hva du skal ha på deg, hva vi skal bruke på kroppene våre og i våre hjem - har ringvirkninger som når langt utover våre personlige liv».
 

ET LIV MED EKSTRAORDINÆR LEDELSE

1978 - Horst grunnlegger Aveda med målet om å skape holstisk skjønnhet gjennom velvære; Aveda er "kunnskap om helheten"
1982 - Det første Aveda Institute åpner dørene sine i Minneapolis; Aveda Institutt er skoler for nykommere i skjønnhetsindustrien.
1987 - Horst publiserer " Rejuvenation: A Wellness Guide for Women and Men "
1989 - Horst signerer Valdez / Ceres-prinsippene for miljømessig bærekraft, og Aveda blir det første selskapet som undertegner disse.
1997 - Aveda blir kjøpt av Estée Lauder Companies og vokser til å bli en global suksesshistorie med tilstedeværelse i mer enn 40 land og 9000 salonger og spa
1999 - Horst publiserer " Aveda Rituals: A Daily Guide to Natural Health and Beauty "
2004 - Skjønnhetsindustrien tildeler Horst en Lifetime Achievement Award
2005 og 1995 - Vanity Fair utnevner Horst som en av de mest innflytelsesrike miljøvernene i USA
2007- Horst mottar Rachel Carson Award for «Lifetime Commitment to Environmental Ethics & Integrity»
2013 - The International Spa Association (ISPA) hedrer Horst med ISPA Visionary Leader Award
2007-The Spa & Salon Professional Association hedrer Horst som en «Industry Innovator & Legend» for livslang bidrag til kosmetikkindustrien
2009 - Østerrikes president utnevner Horst "Decoration of Honour in Gold Services to the Republic of Austria ", en pris gitt til eksemplariske østerrikske bedriftsledere

 

AYURVEDISKE RØTTER

5000 år gammel kunnskap og lære. Våre tidligste røtter kommer i ayurveda, den indiske healing-tradisjonen basert på kunnskapen om livet og sammenhengen mellom alle ting. Over 5000 år har den bevist at behandling av hele personen fører til større balanse og velvære, så vi vurderer effekten av våre produkter ikke bare på hår eller hud, men også på kropp, sinn og følelser.


I tråd med ayurvediske prinsipper - og på grunn av vår bekymring for jorden-er Aveda forpliktet til å bruke økologiske ingredienser. Dette har ført til et annet ayurvedisk partnerskap - mellom Aveda og det indiske firmaet Nisarga.

Nisarga-som betyr "natur" i sanskrit- dyrker ayurvediske urter gjennom økologisk landbruk. Vi har samarbeidet med dem for å få økologisk gurkemeie og amla til bruk i noen av våre produkter, inkludert Invati Advanced™ Solutions for Thinning Hair.

Nisarga benytter en miljøvennlig fremstillings metode ved hjelp av CO2, som etterlater ingen giftige rester og fungerer ved lavere temperaturer – som videre gir høypotente ekstrakter.

På grunn av selskapets bekymring for farene ved kjemisk gjødsel og plantevernmidler, jobber Nisarga med å hjelpe bønder til å konvertere til økologisk landbruk. De har holdt regelmessige seminarer for rundt 35.000 bønder gjennom årene, og overbeviste mange om å bytte til økologisk jordbruk. Nisarga betaler de økologiske sertifiseringskostnadene for bøndene de samarbeider med, og gir også faglig støtte for å gjøre konverteringen vellykket.