PERSONVERNPOLITIKK

Gjeldende dato: 14 februar 2018

Vi hos Aveda Norway Online respekterer ditt personvern og verdsetter vårt forhold til deg. Ditt besøk på dette nettstedet (www.aveda.no) (“Nettstedet”) er underlagt disse retningslinjene og våre Vilkår og betingelser.

I henhold til vilkårene fastsatt i Personopplysningsloven av 14. april 2000 nr. 31, beskriver disse retningslinjene for personvern typer personlig informasjon som vi samler inn på nettstedet, som for øyeblikket befinner seg på www.aveda.no, hvordan vi kan bruke denne informasjonen og med hvem vi kan dele den. Våre retningslinjer for personvern beskriver også tiltak vi gjør for å beskytte sikkerheten til denne informasjonen, samt hvordan du kan få tilgang til, endre eller slette din personlige informasjon. De forklarer hvordan du kan avslå bruk av din personlige informasjon eller henvendelser angående våre produkter og tjenester.

Vær oppmerksom på at disse retningslinjene bare gjelder informasjon gitt til Aveda Norway Online via nettstedet. Den gjelder ikke annen informasjon eller kommunikasjon som kan referere til Aveda, f.eks. henvendelser fra Aveda-skranker som befinner seg innenfor detaljhandler. Hvis du besøker et av våre regionale nettsteder, f.eks. www.aveda.com, eller du kobler til en annen nettside fra dette nettstedet, er du underlagt retningslinjene som gjelder for dette nettstedet, og vi anbefaler at du leser gjennom disse retningslinjene.

Klikk på en av koblingene nedenfor for å gå videre til det angitte avsnittet:

Informasjonen vi samler inn, og hvordan vi bruker den

Det kan hende du velger å oppgi personlig informasjon når du besøker vårt nettsted. Hvis du for eksempel velger å fylle ut et skjema for brukerregistrering, registrere deg for vårt nyhetsbrev på e-post eller svare på en elektronisk spørreundersøkelse, kan du bli bedt om å oppgi informasjon som kontaktopplysninger (navn, e-postadresse, postadresse og telefonnummer), aldersgruppe, kjønn og produkt- og/eller kosmetiske spørsmål, samt merker og produkter du bruker.

Hvis du foretrekker at vi ikke samler inn personlig informasjon om deg, bør du ikke oppgi slik informasjon.

Bruk av personlig informasjon av Aveda Norway Online

Markedsføringskommunikasjon

Hvis du ønsker det, kan informasjonen du oppgir, bli brukt av Aveda Norway Online til å opprette og formidle kommunikasjon, f.eks. nyhetsbrev, spørreundersøkelser eller andre henvendelser som inneholder produkt- og arrangementinformasjon, kosmetikktips eller kampanjer (“Henvendelser”). Hvis du ikke ønsker å motta slike henvendelser, må du velge å ikke motta dem. Hvis du velger å motta slike henvendelser, men du senere ønsker å velge dem bort, kan du se avsnittet “Dine valg” nedenfor.

Tekstmeldinger

Hvis du ønsker det, kan du oppgi ditt mobiltelefonnummer for å motta tekstmeldingsvarsler som inneholder produkt- og arrangementinformasjon, kosmetikktips eller kampanjer (“Tekstmeldinger”). Det er ikke noe gebyr fra Aveda Norway Online for å motta tekstmeldinger, men din mobiltelefonoperatør kan belaste deg for å sende og/eller motta tekstmeldinger samt airtime, i tillegg til andre eventuelle standardtariffer. Hvis du velger å motta disse tekstmeldingene, men senere ombestemmer deg, kan du se avsnittet “Dine valg” nedenfor.

Kommunikasjon til nytte for deg

Hvis du velger å oppgi din personlige kontaktinformasjon, kan vi foreta servicerelaterte henvendelser angående nettstedet via en hvilken som helst kontaktmetode, inkludert e-post, eller kontakte deg angående dine forespørsler eller spørsmål til kundeservice. Denne typen kommunikasjon er nødvendig for å hjelpe deg, svare på dine spørsmål og for å gi deg den gode kundeservicen som Aveda Norway Online tilbyr sine kunder.

Skreddersydd service

Vi kan bruke din personlige informasjon til å gi deg skreddersydd service og bruk av vårt nettsted.

Spesielle arrangementer, spørreskjemaer og -undersøkelser

veddeløp eller andre tilbud), spørreskjemaer og -undersøkelser. Det kan være spesifikke regler som gjelder for disse kampanjene, og som forklarer hvordan personlig informasjon som du oppgir, vil bli behandlet. Vi anbefaler på det sterkeste at du gjennomgår gjeldende regler før du deltar. Skulle spesielle arrangementer, spørreskjemaer eller -undersøkelser ikke være underlagt spesifikke regler, er bruken av personlig informasjon underlagt disse retningslinjene for personvern og formålene som her fremlegges.

Ansettelse

Hvis du oppgir personlig informasjon til oss angående ansettelse, f.eks. din CV, vil vi behandle slik personlig informasjon som konfidensiell og bruke den kun til å vurdere deg for aktuelle og fremtidige ansettelsesmuligheter, samt til å kontakte deg angående ansettelse hos oss, eller, hvis du har gitt ditt samtykke, hos våre tilknyttede enheter. “Tilknyttede enheter” er personer eller bedrifter som på en direkte eller indirekte måte kontrollerer eller blir kontrollert av eller er under felles kontroll av vårt selskap via ett eller flere mellomledd. Med ditt samtykke vil vi oppbevare din informasjon for fremtidige ansettelsesmuligheter i 1 år, med mindre du ikke ønsker at vi oppbevarer din informasjon lenger.

Teknologi som gjør at vi kan skreddersy din opplevelse på vårt nettsted

Elektroniske bilder (web-beacons) og sporingskoblinger

(Elektroniske bilder / web-beacons (også kalt usynlige GIF-er og pikselmerker), sporingskoblinger og/eller lignende teknologi består av et par kodelinjer og er ofte integrert på sidene til nettstedet vårt. De blir ofte brukt i kombinasjon med informasjonskapsler (cookies) og er ofte usynlige for brukeren av nettstedet. Elektroniske bilder kan overføre informasjon til tredjeparter, som serviceleverandører, og de kan blir brukt til å spore kunderespons på visse typer reklame, for å målrette interaktiv reklame på en bedre måte og forbedre brukerstøtten og brukervennligheten. Hvis du avviser våre informasjonskapsler (se avsnittet “Informasjonskapsler” nedenfor), vil du hindre pikselmerkene i å overføre denne informasjonen om deg, noe som kan begrense din bruk av noen av funksjonene på nettstedet.

Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler er tekstbiter som plasseres på datamaskinens harddisk når du besøker nettstedet. Flash-informasjonskapsler ligner vanlige informasjonskapsler, med unntak av at de kan lagre data som er mer komplekse enn enkel tekst, og de lagres i nettleseren i stedet for på harddisken.

Du kan stille inn nettleseren og/eller plugin-moduler, f.eks. Flash, til å gi deg beskjed om eller automatisk avvise informasjonskapsler. Ved å avvise informasjonskapsler vil du i tillegg deaktivere Coremetrics-informasjonskapsler (beskrevet nedenfor). Hvis du avviser våre informasjonskapsler, kan du fremdeles bruke dette nettstedet, men bruken av enkelte funksjoner kan bli begrenset.

Coremetrics

Vi arbeider kontinuerlig for å gjøre din opplevelse på nettstedet vårt bedre. For å bidra til dette samarbeider vi med selskapet Coremetrics, som skal bistå oss med å få en bedre innsikt i din bruk av nettstedet. Vi vil plassere informasjonskapsler på datamaskinen din for å samle inn informasjon som kan vise oss hvordan du kom til vårt nettsted og hvordan du bruker / navigerer på vårt nettsted. Coremetrics mottar ikke noen direkte identifiserbar personlig informasjon om deg, men de vil motta og behandle indirekte identifiserbar personlig informasjon, inkludert IP-adressen til datamaskinen din. Coremetrics sporer brukernes atferd på nettstedet vårt ved hjelp av en anonym, permanent informasjonskapsel som ikke inneholder noen direkte identifiserbar personlig informasjon om deg. Coremetrics plikter å holde all informasjon som samles inn på vegne av oss, konfidensiell. Hvis du vil lese mer om ulike nivåer av personvern og konfidensialitet du kan velge når det gjelder Coremetrics, samt utøve ditt valg, kan du klikke her.

Informasjonen vi deler, og hvem vi deler den med

Vi vil ikke oppgi din personlige informasjon til tredjeparter til markedsføring av deres produkter eller tjenester uten ditt samtykke, med unntak av som beskrevet i avsnittet “Forretningsoverføringer” nedenfor. Vi vil heller ikke selge eller på annet vis formidle personlig informasjon angående nettstedets besøkende med unntak av det som er beskrevet her.

Aveda-selskaper

Vi kan dele din personlige informasjon med våre tilknyttede enheter som distribuerer og markedsfører Aveda-produkter (”Aveda-selskaper”), for å sende deg henvendelser som du kanskje har valgt, eller distribuere Aveda-produkter som du kanskje har forespurt. Aveda-selskaper kan bruke denne informasjonen i henhold til disse retningslinjene for personvern, inkludert, hvis du har valgt dette, å sende deg henvendelser som inneholder produktinformasjon, kosmetikktips eller kampanjer. Hvis du foretrekker at vi ikke deler din personlige informasjon med Aveda-selskaper, bør du ikke oppgi slik informasjon. Vi kan ikke tilby fordeler fra Aveda Norway Online til noen som ikke samtykker i å dele sin personlige informasjon med Aveda-selskaper.

Tredjeparter

Vi kan oppnevne andre selskaper og individer til å utføre funksjoner på våre vegne i henhold til disse retningslinjene for personvern. Eksempler på dette er dataanalyseselskaper, kundestøttespesialister, e-postleverandører, vertsselskaper på Internett og utfyllende selskaper (f.eks. selskaper som koordinerer e-postutsendelser). Slike tredjeparter kan få tilgang til personopplysninger de behøver for å utføre sine funksjoner, men de kan bare bruke opplysningene på vegne av oss og i henhold til disse retningslinjene for personvern.

I tillegg kan du i visse tilfeller bli tilbudt muligheten til å samtykke i delingen av din informasjon med en tredjepart, f.eks. et arrangement eller en kampanjemedsponsor. Hvis du samtykker, vil vi dele din informasjon med en slik tredjepart i henhold til ditt samtykke, og informasjonen du oppgir, vil bli brukt av slike tredjeparter til deres egne formål og i henhold til deres egne retningslinjer.

Forretningsoverføringer

Ettersom vi fortsetter å utvikle vår virksomhet, kan det hende at vi selger noen av våre aktiva. Ved slike overføringer er brukerinformasjon, inkludert personlig informasjon, vanligvis en av de overførte forretningsressursene, og ved å sende inn din personlige informasjon på nettstedet sier du deg enig i at dine data kan bli overført til andre parter under disse omstendighetene. Du kan velge at din informasjon ikke skal overføres som en forretningsressurs ved å kontakte oss som beskrevet i avsnittet “Dine valg”.

Overholdelse av lover

Vi kan formidle informasjon som er nødvendig for å overholde gjeldende lover, forskrifter, juridiske saker eller forespørsler fra myndighetene. I tillegg kan vi formidle informasjon når det er nødvendig for å forebygge fysisk skade eller finansielt tap, eller i forbindelse med mistanke om ulovlig aktivitet eller ulovlig aktivitet.

Overføring av data til andre land

Tilnyttede enheter, Aveda-selskaper og tredjeparter som mottar opplysninger om deg i samsvar med disse retningslinjene samt databaser som dine personopplysninger er lagret i, skal befinne seg i Norge i tillegg til USA og andre land som kanskje ikke garanterer deg samme grad av personvern som i landet der du bor. Aveda Norway Online vil imidlertid ta de nødvendige forholdsreglene for å sikre tilstrekkelig beskyttelse av din personlige informasjon. Det kreves at alle tilknyttede enheter, Aveda-selskaper og tredjeparter som mottar din personlige informasjon, følger personvernsfremstillingene i retningslinjene for personvern, uavhengig av hvor de befinner seg. Aveda Norway Online kan ikke tilby fordeler fra Aveda Norway-nettstedet til noen som ikke samtykker i overføringen av deres personlige informasjon til USA eller andre land utenom Norge som kanskje ikke garanterer deg samme grad av personvern som i landet der du bor. Hvis du oppgir personlig informasjon til Aveda Norway-nettstedet og senere bestemmer at du ikke lenger ønsker å samtykke i overføring av din personlige informasjon som beskrevet i dette avsnittet, kan du kontakte oss som beskrevet i avsnittet “Dine valg” i disse retningslinjene for personvern.

Barns personvern

Du kan bruke nettstedet selv om du er under 18 år. Du kan imidlertid ikke oppgi personlig informasjon til oss. Nettstedet er ikke utviklet for personer under 18, og vi samler ikke bevisst inn personlig informasjon fra noen under 18 år. Hvis vi blir oppmerksomme på at vi ved en feiltakelse har mottatt personlig informasjon fra en bruker under 18 år på nettstedet, vil vi slette informasjonen fra våre arkiver.

Hvordan vi beskytter personlig informasjon

Vi opprettholder gode sikkerhetstiltak for dette nettstedet for å beskytte mot uautorisert formidling, bruk, endring eller sletting av personlig informasjon som du oppgir på nettstedet. Din personlige informasjon vil bli lagret i sentre som befinner seg i USA. Hvis du har noen spørsmål angående sikkerhet på vårt nettsted, kan du sende en e-post til info.no@aveda.com.

Oppdateringer av våre retningslinjer for personvern

Vi kan endre disse retningslinjene for personvern fra tid til annen. Hvis vi ønsker å endre våre retningslinjer, vil vi legge ut de endrede retningslinjene her på nettstedet. Vi anbefaler at du med jevne mellomrom sjekker disse retningslinjene. Du finner den gjeldende datoen for retningslinjene øverst på denne siden.

Dine valg

Oppdatering av din personlige informasjon

Du har mulighet til å gjennomgå, endre eller be om sletting av din personlige informasjon ved å sende en e-post til info.no@aveda.com.

Utmelding og styring av dine preferanser

Du kan velge om du ønsker å motta henvendelser fra oss eller ikke. Du kan endre dine preferanser angående henvendelser på et hvilket som helst tidspunkt ved å klikke på koblingen "utmelding" nederst i hver e-post du mottar fra oss, eller ved å sende oss en e-post på info.no@aveda.com. Du kan afmelde abonnementet på SMS ved at kontakte info.no@aveda.com. I tillegg kan du velge å ikke motta e-poster eller telefonhenvendelser ved å sende en e-post til info.no@aveda.com. og spesifisere at dette er din preferanse.

Hvis du ønsker å endre andre preferanser, f.eks. angående “Forretningsoverføringer” eller overføring av data som beskrevet i Overføring av data til andre land, kan du kontakte oss på info.no@aveda.com.

Vær oppmerksom på at hvis du trekker tilbake ditt samtykke til bruk og/eller overføring, vil vi ikke lenger være i stand til å gi deg fordelene fra Aveda Norway Online, og vi vil slette din personlige informasjon hvis det kreves i henhold til din forespørsel.

Datakontroller/dataprosessor

Aveda Norway Online tar ansvar for og kontroll over personopplysninger som du oppgir. Du kan finne våre kontaktdetaljer øverst i dette dokumentet.

ELC Online Inc., 40 W 23 Street, New York, New York, 10010, USA vil samle inn, være vert for og behandle slik personlig informasjon.

Kommentarer

Vi har gjort vårt ytterste for at ditt besøk på vårt nettsted skal være en positiv opplevelse, og at din rett til personvern hele tiden respekteres. Hvis du har spørsmål eller kommentarer til vår personvernspraksis, ber vi deg kontakte oss via e-post på info.no@aveda.com. Hvis du har spørsmål i forbindelse med tekstmeldinger, kan du ta kontakt med oss på info.no@aveda.com.

Copyright © Aveda Corporation. Med enerett.